Bli delaktig

Hur Du kan hjälpa

 

Det finns flera olika möjligheter för dig att stödja arbetet i Hope Educaion Society. Behoven är enorma, och även en liten gåva gör stor skillnad!

Bli medlem
Om vi ökar medlemsantalet så ökar vår trovärdighet. Som medlem förpliktar du dig inte till att vara aktiv, men det får du jättegärna bli, eftersom en demokratisk förening stärks av medlemmarnas engagemang.
Medlemskap kostar 100 kr/år. Då kan du påverka vår inriktning genom medlemsmötet, som är varje år.

Om du skickar en gåva på 100 kr eller mer så kanske du lika gärna vill teckna dig som medlem, genom att meddela det på din gåva. Skriv ”bli medlem” för du blir inte automatiskt medlem, bara om du skriver så.

Föreningen Hope Education Society är en förening för alla som delar vår vision. Vi vill gärna ha fler aktiva medlemmar som hjälper oss att utforma vårt arbete och att komma med idéer hur vi på bästa sätt kan stödja arbetet i Indien.

Kontakta oss på info@hopeindia.se för att bli uppskriven på medlemslistan.

Sponsra ett skolbarn

Många barn går inte i skolan och även barn som går i skolan kan ha svårt att klara av studierna, eftersom föräldrarna själva måste betala skoluniform, böcker och de har inte möjlighet att få hjälp med läxorna. För endast 200 kr/månad kan du stå för kostnaden som avser skolavgifter och hjälpa ett barn som inte går i skolan att få en utbildning, skoluniform, böcker och hjälp med studierna på vårt utbildningscenter där de får frukost och hjälp med läxorna varje morgon.

Barnen är Indiens framtid!

Som sponsor av ett skolbarn betalar du 200 kr/ per månad och barn. Förutom skolavgifterna, betalar du också för böcker och skoluniform för ett barn.

Vi samarbetar med Trosgnistans Barnhjälp www.trosgnistan.se

 

Hantverk

Kvinnorna på hantverksutbildningen lär sig mycket snabbt olika hantverk. Vi tar varje år med ett antal hantverk till Sverige som vi gärna delar med oss av. Gåvor som ges till föreningen kan märkas med “hantverk” så går pengarna till det hantverksprojekt som vi bedriver för kvinnorna i Kolkata. Som tack för detta skickar vi en gåva i form av ett hantverk som någon av kvinnorna har tillverkat. Du kan även berätta om denna möjlighet till dina vänner och bekanta, då hantverket kan bli en fin gåva till någon och samtidigt hjälper du en kvinna i Kolkata.
Kontakta oss på info@hopeindia.se

Öppen gåva

Pengar som inte är öronmärkta är mycket viktiga för vår verksamhet. På så sätt kan vi snabbt ge till det område där det just då behövs som mest. Vi har också stort behov av regelbundna gåvor, för att kunna driva mer långsiktiga projekt. Även små summor gör stor skillnad, speciellt om de kommer regelbundet . Endast 100 kr/mån kan göra otroligt stor skillnad i Indien.

Har du 100 eller 200 kronor att avvara varje månad? Kontakta Maria på info@hopeindia.

Det eviga problemet med julklappar och födelsedagspresenter till den som redan har allt den behöver? I området kring Kolkata finns det tiotusentals som saknar mycket. Ge en gåva och vi skickar dig ett gåvokort. Du väljer själv vilken summa gåvan ska vara på och som då kommer att stå på gåvokortet.

Gåvokortet kan fås med texten God Jul! eller Grattis! Önskas annan text, var god kontakta oss så ska vi försöka ordna det.

Kontakta Maria på info@hopeindia.se

Comments are closed.

  • info@hopeindia.se